AktualityCvičeníPilotiZahraniční mise

Vrtulníkáři zamířili do francouzských Pyrenejí na Mountain Flight

Ve dnech 8. až 29. června 2022 se ve francouzském horském výcvikovém středisku (Centre de vol en Montagne) v Sainte Léocadie nedaleko Saillagouse ve francouzských Pyrenejích koná tradiční letecké cvičení českého vrtulníkového letectva Mountain Flight 2022. Cvičení se letos účastní celkově zhruba padesátka příslušníků Vzdušných sil AČR ze dvou základen, a do Francie tak nakonec vyrazili piloti a pozemní personál 222. vrtulníkové letky z 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou s dvěma vrtulníky Mi-171ŠM a příslušníci 243. vrtulníkové letky z 24. základny dopravního letectva v Praze-Kbelích s jedním vrtulníkem Mi-17.

Primárním cílem Mountain Flight je vycvičit posádky vrtulníků v létání ve složitých taktických a geografických podmínkách vysokohorského prostředí, které nelze kvůli nízké nadmořské výšce českých hor realizovat v domácích podmínkách. Pro české vrtulníkáře je tak vysokohorský terén francouzských Pyrenejí optimálním výcvikovým prostorem, kde si musí v nadmořské výšce 3000 metrů poradit s řídkým vzduchem, vzdušnými proudy, výkyvy teplot či nedostatkem místa pro přistání na horských plochách, případně nacvičit řešení zvláštních případů za letu, např. vysazení motoru apod.

Ačkoliv vrtulníkáři obou základen působí v Sainte Léocadie společně, jejich výcvik je vzhledem k rozdílným požadavkům realizován samostatně. Z tohoto důvodu odlétla do Francie jako první  posádka kbelské Mi-17 ev. č. 0848, která se s mezinárodním volacím znakem CEF803 vydala v pátek 10. června na přelet do Sainte Léocadie tzv. severní cestou. To znamená, že po prvním doplnění paliva v Líních pokračovala do německého vzdušného prostoru s dalším mezipřistáním na letišti Karlsruhe/Baden-Baden, což je bývala kanadská základna Baden-Soellingen, na které byly koncem studené války dislokovány kanadské letouny CF-18 Hornet. Odtud pak kbelská Sedmnáctka pokračovala na francouzské letiště Valence-Chabeuil, kde došlo k dalšímu doplnění paliva a odtud už se kbelští vrtulníkáři vydali na poslední fázi přeletu do Sainte Léocadie. Svůj výcvik ve francouzském horském výcvikovém středisku zahájili příslušníci 243. letky již v pondělí 13. června a posádka kbelské Mi-17 při něm používá svůj standardní volací znak „GASTON 48“.

V pondělí 13. června se do Francie vydal i pozemní personál, který na místo dopravil vládní Airbus A319CJ ev. č. 2801, letící jako „DOLPHIN 11/CEF561“ na trase Praha-Kbely/Náměšť nad Oslavou/Perpignan-Rivesaltes, což je nejbližší letiště od výcvikového střediska v Sainte Léocadie, které je umístěno na náhorní plošině ve výšce 1330 metrů nad mořem a disponuje kromě heliportů pouze krátkou travnatou dráhou. Samotné vrtulníky Mi-171ŠM pak do Francie vyrazily v úterý 14. června tzv. jižní trasou, vedoucí přes Rakousko a Itálii, přičemž první mezipřistání se uskutečnilo na známé americké základně v Avianu. Obě „Stosedmdesátjedničky“ používaly v průběhu přeletu mezinárodní volací znak CEF402.

V letošním  roce nejde o jedinou výcvikovou aktivitu českých vrtulníkářů tohoto druhu, neboť v termínu od 18. září do 1. října by se měl realizovat další Mountain Flight, tentokrá výhradně za účasti příslušníků kbelské 243. vrtulníkové letky s vrtulníky Mi-17 a W-3A Sokol. Zářijové cvičení se navíc uskuteční premiérově v Itálii ve výcvikovém středisku u Bolzána. Každopádně k aktuálnímu cvičení ve francouzských Pyrenejích se snad ještě vrátíme samostatnou fotoreportáží.

Kbelská posádka modernizovaného Mi-17 ev. č. 0848 během přeletu do Francie a výcviku v okolí Sainte Léocadie, při kterém piloti používají volačku „GASTON 48“. (2x foto: 243. vrtulníková letka)

 


 

 

(úvodní ilustrační foto: Alain Ragu Photographyhttps://ragualain.myportfolio.com/air-forces)

(zdroj: Cvičení vrtulníkového letectva MOUNTAIN FLIGHT 2022, https://mocr.army.cz/scripts/modules/diary/action.php?id=7154; https://globe.adsbexchange.com/; https://www.facebook.com/ArmadaCeskerepubliky/; https://www.facebook.com/lzkbely)