AirshowsAktualityPilotiTechnika

Akce Cihelna 2023: po dvouleté pauze a bez rozloučení s Hindem

O víkendu 18. a 19. srpna se v prostoru nedaleko Vojenského muzea Králíky uskutečnil již 24. ročník známé vojensko-historické akce Cihelna 2023, která je zároveň oficiálním Dnem Sil podpory AČR. Tato hojně navštěvovaná akce v malebném prostředí Orlických hor přímo pod úbočím dělostřelecké tvrze Hůrka je určena především všem příznivcům vojenské historie, techniky, nebo historické a současné výzbroje AČR. Hlavním organizátorem Cihelny je tradičně město Králiky, které celou akci pořádá pod záštitou hejtmana Pardubického kraje.

Letošní 24. ročník byl ve znamení krásného slunečného počasí s velmi nadprůměrnými teplotami na tuto horskou oblast pod Králickým sněžníkem. Kluby vojenské historie pro letošek zvolily jako téma hlavní bojové ukázky poutavou a dnešní generaci málo známou historickou rekonstrukci bojů z roku 1944, souvisejících se Slovenským národním povstáním SNP.

Kromě klubů vojenské historie a samotného Vojenského muzea Králíky se na Cihelně opět představily v dynamických ukázkách nejen příslušníci  AČR, ale i složky Integrovaného záchranného systému, Celní správy ČR, nebo Vězeňské služby ČR. Zahájení akce pak obstaral tradiční výstřel ze samohybné kanonové houfnice DANA a následný průlet dvojice nadzvukových letounů JAS-39C Gripen.

 

AČR jako nedílná součást akce Cihelna

Organizaci tak rozsáhlé akce, kterou v současné době Cihelna bezesporu je, si bez aktivní pomoci armády lze dnes představit jen stěží. Armáda České republiky spolupracuje na organizaci akce již od roku 1993 a v posledních letech je na jejích bedrech především kompletní logistika celé akce. Jde především  o výstavbu polní logistické základny, kterou letos zabezpečil Prapor podpory nasaditelných sil z Rakovníku a také Středisko zabezpečení Agentury logistiky. Tři desítky vojáků v průběhu několika dní vybudovali veškeré zázemí pro logistické zabezpečení akce, což například zahrnovalo výstavbu polního parku techniky, oplocení, elektrické sítě, výdejny pohonných hmot a maziv, sociálního zázemí, či prostoru pro výdej stravy. Současně zde také armáda zabezpečila dozorčí službu po dobu příprav a konání akce.

Návštěvníci letošní Cihelny mohli již od pátečního odpoledne shlédnout v prostoru ukázek desítky kusů vojenské a historické techniky, včetně kolových obrněných transportérů Pandur II, lehkých obrněných vozidel Iveco, samohybné kanonové houfnice DANA, tanku T-72, bojových vozidel pěchoty BVP 2, nebo zdravotnické a podpůrné techniky. Zatímco Prapor podpory nasaditelných sil představil své jednotky zabezpečení přeprav MCT (Movement Control Teams), pozemní síly AČR na akci Cihelna zastupovali především příslušníci 41. mechanizovaného praporu ze Žatce či 153. ženijního praporu z Olomouce. Bohužel nejnovější přírůstky ve výzbroji AČR, čili tanky Leopard 2A4 a vozidla TITUS, zatím chyběly.

Několik záběrů kbelského Sokola ev. č. 0713, pořízených z plochy u silnice Králíky-Prostřední Lipka a během  průletu pod úbočím dělostřelecké tvrze Hůrka. Na letošní Cihelně posádka Sokola s volačkou „HANDY 23“ pouze vysazovala parašutisty pro úvodní slavnostní seskok s vlajkami a k divácky zajímavým ukázkám slanění či hašení bambi vakem bohužel nedošlo. Zajímavostí transportních verzí Sokolů AČR je nová modernizovaná podlaha v nákladovém prostoru se standardizovanými upínacími raily. Na podzim by zároveň mělo dojít k finálnímu rozhodnutí o velké modernizaci avioniky všech českých W-3A. (foto: Aleš Hottmar)

 

České letectvo nad Orlickými horami

Co na letošní Cihelně  určitě zamrzelo, byla poměrně slabá účast Vzdušných sil AČR, které se v podstatě prezentovaly pouze průletem dvojice hotovostních Gripenů od čáslavské 211. taktické letky, dále statickou ukázkou vrtulníku Mi-171Š ev. č. 9915 z 222. vrtulníkové letky v Náměšti nad Oslavou plus vrtulníkem W-3A Sokol ev. č. 0713 z kbelské 243. vrtulníkové letky, ze kterého nad Cihelnou pouze seskakovali výsadkáři AČR.

Armáda původně slibovala i bitevní vrtulník Mi-24V/35, který byl vzhledem k jejich vyřazení z výzbroje pro mnohé určitě obrovským lákadlem. Legendární Hind však na Cihelnu nakonec nedorazil, ačkoliv Alien ev. č. 3366 byl presentován na hasičské akci PyroCar v Přibyslavi. Doby, kdy se v podhůří Orlických hor běžně proháněla hned dvojice Hindů, jsou bohužel již pouhou vzpomínkou a minulostí.

Posádka „Krovky“ ev. č. 9915 s volačkou „HIPPO 21“ se účastnila pouze na statice a naplno si tak užívala na danou oblast a nadmořskou výšku hodně nadprůměrné teploty, přesahující 30 stupňů. Vrtulníky AČR bohužel na akci Cihelna v poslední době využívají plochu pole až za silnicí Králíky-Prostřední Lipka, která není fotograficky tak zajímavá, jako původní místo s heliporty přímo pod svahem dělostřelecké tvrze Hůrka, na pozadí Králického sněžníku. (foto: Aleš Hottmar)

 

Uvedená slabá účast Vzdušných sil AČR má příčinu ve zvoleném termínu, na který připadlo hned několik leteckých akcí v ČR a zahraničí. Kbelští vrtulníkáři se Sokolem pokrývali hned čtyři veřejné akce a kromě Cihelny se účastnili například leteckého dne ZigAir Meet ve švýcarském Mollisu či Dne otevřeného letiště aeroklubu Staňkov. Stejně tak vrtulníkáři z Náměště, kteří se kromě Cihelny účastnili již zmiňované akce v Přibyslavi či leteckého dne v Kunovicích, kam přilétl rampový Mi-171ŠM.

Je tedy pochopitelné, že vzhledem k počtu akcí musela armáda nějakým způsobem vše rozdělit a zkombinovat. Co je však už méně pochopitelné, že původně slibovaný Hind předisponovala na hasičský veletrh PyroCar 2023 na aeroklubovém letišti v Přibyslavi, který však má s armádou pramálo společného. Naopak Cihelna, jakožto oficiální akce s podporou AČR, je naprosto neodmyslitelně spjata s účastí bitevních Mi-24V/35 a neúčast Hindu alespoň na statické ukázce zklamala drtivou většinu leteckých nadšenců a fotografů, kteří se vydali do Orlických hor na prakticky téměř poslední možnost prohlédnout si tuto legendu československého a později českého vrtulníkového letectva pěkně zblízka a navíc v netradičním prostředí podhůří Králického sněžníku.

Zatímco Hind již na Cihelně bohužel neuvidíme, nezbývá než doufat, že se české letectvo příští rok pochlapí a přilétne do drsného prostředí Orlických hor s novými „leštěnkami“ Viper a Venom.

Průlet dvojice hotovostních Gripenů „Charlie Foxtrot“ proběhl klasicky ve směru od Suchého vrchu s následnou otočkou nedaleko resortu Dolní Morava, odkud po druhém průletu piloti zamířili na akci do Kunovic. Oba Gripeny jsou v aktuální „dvoubakové“ konfiguraci, na kterou se přešlo v loňském roce v souvislosti s ochranou vzdušného prostoru Slovenska a s tím spojenými častými lety do vyhrazeného prostoru v okolí Spišské Nové Vsi, kde čeští piloti spolupracují s letovody slovenského CRC. Letos na jaře rovněž začala výměna původních švédských vnějších křídelních závěsníků za nové NATO Standard pylony, které mohou nést alianční protizemní výzbroj a přes odpalovací launchery MML je na ně možné navěsit kompletní spektrum Air-to-Air výzbroje. (foto: Aleš Hottmar)


 

 

 

(úvodní foto: Aleš Hottmar)

(zdroj: archív redakce czechairforce.com)