AktualityCvičení

Stíhači cvičí se zahraničními partnery i v době pandemie

Ani začátek letošního roku bohužel nedovoluje kvůli špatné pandemické situaci v téměř celé Evropě realizovat naplánované výcvikové aktivity v plném rozsahu dle schváleného harmonogramu. Zrušeno tak bylo například první letošní cvičení MAG TACDAYS  v Německu, kam měla v první půlce března odletět čtveřice Gripenů 211. taktické letky z Čáslavi. Cílem TACDAYS je procvičení vzájemné spolupráce v rámci mnohonárodnostního uskupení vzdušných sil MAG (Multinational Air Group), pro které je vyčleněn jeden roj českých letounů JAS-39C. V průběhu roku bývají realizovány zhruba 4 cvičení mnohonárodnostního uskupení MAG, čili je možné, že se české Gripeny podívají do Německa v nějakém náhradním termínu.

Čáslavským stíhačům tak nezbývá nic jiného než alespoň realizovat výcvik se zahraničními partnery v rámci příhraniční spolupráce, čímž se v podstatě opakuje situace z loňského roku. V pondělí 8. března se tak po delší době vydala do polského vzdušného prostoru dvojice hotovostních Gripenů s volacím znakem CF01, aby zde realizovala vzdušné boje DACT (Dissimilar Air Combat Training) s polskými kolegy na letounech F-16C. Vzdušné boje probíhaly ve vyhrazeném prostoru TSA06 jižně od letecké základny Lask, zhruba mezi městy Lodž a Czestochowa. Piloti Gripenů zde zhruba 30 minut procvičovali různé scénáře souboje dva na dva nebo dva na jednoho a v polském vzdušném prostoru strávili celkově hodinu.

Zatímco v případě Polska jde stále o poměrně ojedinělou spolupráci, jejíž větší intenzitě zatím brání nevyřešený problém se vzdušnými prostory, v případě Německa jde o trvalou a oboustranně prospěšnou spolupráci. Už ve čtvrtek 28. ledna se do německého vzdušného prostoru nad jižním Bavorskem vydala na dvouhodinovou misi dvojice čáslavských Gripenů, používajících mezinárodní volací znak CEF 303. Čáslavští „tygři“ zde realizovali výcvik vzdušného boje DACT s německými letouny EF2000 od TLG 74 (Taktisches Luftwaffengeschwader) ze základny v bavorském Neuburgu. V průběhu DACT se procvičovaly různé scénáře a taktické náměty, při kterých si piloti vyzkoušeli například boj dva na dva, či dva na jednoho.

Cvičný dogfight s britským Tajfunem pohledem přílbového zaměřovače HMD Cobra švédského pilota. Podobné vybavení českým stíhačům bohužel stále chybí. (zdroj: Mj Henrik ”MONSTER” Lahti, https://blogg.forsvarsmakten.se/)

Ve čtvrtek 25. února zamířila do německého vzdušného prostoru opět dvojice Gripenů, oproti lednovému DACT však tentokrát naši stíhači „bojovali“ v prostoru severně od Chemnitzu, zhruba mezi městy Lipsko a Drážďany. Oba Gripeny používaly mezinárodní volačku CEF300 a v německém vzdušném prostoru piloti strávili více než 1/2 hodiny. Zatím poslední DACT se pak realizovalo ve čtvrtek 25. března, kdy se do vzdušného prostoru u Mnichova vydala dvojice českých Gripenů s klasickým volacím znakem CEF300. Cílem tohoto DACT bylo dle vyjádření armády zdokonalování taktiky vzdušného boje dva na dva. V obou případech byli „protivníky“ čáslavských stíhačů němečtí piloti od TLG 74 na letounech EF2000.

Příhraniční spolupráce s bavorskými stíhači z Neuburgu je v posledních letech opravdu velice intenzivní a jenom v loňském roce se uskutečnilo v rámci cvičení Cross Border celkem sedm nácviků DACT v německém a polském vzdušném prostoru. Nad územím ČR se naopak uskutečnily čtyři DACT. Tato cvičení jsou mimořádně přínosná pro všechny strany a umožňují i v této složité době procvičit celou řadu scénářů vzdušného boje, a to jak mimo vizuální dohlednost BVR, tak samozřejmě i blízkého manévrového vzdušného boje. Při BVR byli v minulosti němečtí piloti limitováni použitím méně výkonnějších střel AIM-120B, od loňského roku však Luftwaffe zavádí moderní střely MBDA Meteor, které zřejmě změní pravidla hry. Obdobná situace je i v případě dogfightů, kdy bavorští stíhači v posledních letech používají obávanou kombinaci střel Iris-T ve spojení s přílbovým zaměřovačem. Podobné vybavení bohužel čáslavským stíhačům stále chybí. Na druhou stranu rozhodujícím faktorem jsou stále zkušenosti jednotlivých pilotů a správně zvolená taktika.

Pro výcvik DACT v rámci příhraniční spolupráce Cross Border jsou vyčleňovány jak letouny z ostré hotovosti, tak i z běžné letové akce. Jejich výbavou je většinou dvojice registrů CATM na wingtipech a podtrupový bak na 1100 litrů paliva, tak aby piloti mohli cvičit v pracovním prostoru alespoň 20-30 minut. Dvojice registrů na obou stranách křídla se navěšuje z důvodu umožnění střelby v širším spektru úhlů, aby hlavice registru nebyla stíněna samotným letounem. (foto: 21. zTL Čáslav, www.afbcaslav.cz)

 

Vzdušné boje DACT v rámci cvičení Cross Border samozřejmě nejsou jediné současné výcvikové aktivity čáslavských stíhačů. Například v úterý 23. března „vyděsil“ pražany cvičný zásah dvojice hotovostních Gripenů, které nad Prahou nacvičovaly zásah u letadla v nouzi. Civilní proudový stroj Cessna 525B Citation, který podle předem připraveného scénáře nekomunikoval, hotovostní piloti doprovodili až nad dráhu ruzyňské letiště.

Podobná cvičení se konají několikrát ročně na různých českých letištích a zásah proti nekomunikujícím letadlům je obecně jedním z úkolů stíhacího letectva v rámci Air Policingu. Nepřetržitou ochranu vzdušného prostoru svých evropských členů NATO zajišťuje v rámci aliančního systému NATINAMDS (NATO Integrated Air and Missile Defence System) a české letectvo do systému vyčleňuje dva hotovostní letouny JAS-39C Gripen plus jeden jako zálohu, které podléhají aliančnímu velení.

Povel k okamžitému vzletu dostávají ve chvíli, kdy je narušen vzdušný prostor ČR, nebo některý z letounů ve vzduchu neodpovídá letovým dispečerům či třeba neplánovaně změní kurz. Do vzduchu se hotovostní letouny musí dostat do 15 minut. Ročně čáslavští stíhači odstartují k několika „ostrým“ letům, tzv. Alpha Scramble. Většinou kontrolují právě nekomunikující letadla, která například kvůli závadě nebo chybě pilota ztratí spojení. Piloti stíhaček pak mají za úkol s nimi navázat kontakt, ujistit se, že je vše v pořádku, a v případě potřeby je doprovodit na letiště.

Nádherný záběr z rampy transportní Casy na cvičné zachycení nekomunikujícího letounu, který představovala Cessna 525B Citation (OK-KIN) od společnosti Aeropartner. Zajímavostí je, že oba hotovostní Gripeny měly navěšen zaměřovací kontejner Litening 4i. (foto: 21. zTL Čáslav, www.afbcaslav.cz)


 

 

(úvodní ilustrační foto: Mattia Bernardiniwww.army.cz)

(zdroj: https://globe.adsbexchange.com/?icao=498429&lat=48.510&lon=12.677&zoom=6.6&showTrace=2021-01-28; https://globe.adsbexchange.com/?icao=498431&lat=50.538&lon=13.780&zoom=8.0&showTrace=2021-02-25; https://globe.adsbexchange.com/?icao=49842f&lat=50.047&lon=15.770&zoom=7.5&showTrace=2021-03-08; https://www.facebook.com/21.zTL/; V Praze zavládla panika, stíhačky Gripen nacvičovaly zásah u letounu v nouzi. Lidé si mysleli, že jde o reálnou akci, https://www.lidovky.cz/domov/gripeny-nad-prahou-nacvicovaly-zasah-u-letounu-v-nouzi-lide-byli-prekvapeni.A210323_194550_ln_domov_liluj; Gripeny burácely nad Prahou. Nacvičovaly zásah u nekomunikujícího letounu, https://www.novinky.cz/domaci/clanek/gripeny-buracely-nad-prahou-nacvicovaly-zasah-u-nekomunikujiciho-letounu-40354888; článek „VERKLIGHETSNÄRA TAKTIKUTVECKLING AV JAS 39 I ENGLAND. MEATBALL UR EN PILOTS PERSPEKTIV“, autor Matts Gyllander, https://blogg.forsvarsmakten.se/flygvapenbloggen/2014/06/06/verklighetsnara-taktikutveckling-av-jas-39-i-england-meatball-ur-en-pilots-perspektiv/)

(aktualizace: 31. 3. 2021)