AktualityAkviziceModernizaceTechnika

Gabon projevuje zájem o nové letouny L-39NG z Vodochod

V souvislosti s pomalu se rozbíhající sériovou výrobou nového cvičného a lehkého útočného stroje L-39NG pro prvního zákazníka z Vietnamu začínají u českého výrobce nabírat na intenzitě i různá obchodní jednání s dalšími potencionálními zákazníky, kteří projevují zájem o nový produkt z Aera Vodochody.

Jedním z nich je i africký Gabon a právě ministr obrany Gabonské republiky Michael Moussa-Adamo navštívil 28. února v rámci své pracovní návštěvy České republiky se svou početnou delegací i výrobce Aero Vodochody. Gabonská republika, neboli zkráceně Gabon, se rozkládá na západoafrickém pobřeží a je nestálým členem Rady bezpečnosti OSN, se kterým má Česká republika dlouhodobý zájem na rozvoji spolupráce zejména v oblasti obrany a bezpečnosti. Gabon se snaží aktivně přispívat ke stabilizaci regionu střední Afriky a sám ministr obrany Adamo v této souvislosti zmínil, že z působení ve Středoafrické republice je Gabon dobře seznámen s negativními důsledky aktivit ruských paramilitárních jednotek, tzv. Vagnerovy skupiny.

Gabon zároveň usiluje o diverzifikaci svých zahraničních partnerů v obchodně-ekonomické oblasti a ministr Adamo proto vyjádřil přesvědčení, že by se Česká republika mohla stát partnerskou či dokonce hlavní partnerskou zemí při modernizaci gabonských ozbrojených sil. I z tohoto důvodu zavítal gabonský ministr obrany v rámci své návštěvy ČR kromě Aera Vodochody také do státního podniku LOM PRAHA, kde navštívil pardubické Centrum leteckého výcviku a zdejší Taktické simulační centrum. Zde mu byly prezentovány schopnosti CLV při výcviku personálu Vzdušných sil AČR a příslušníků zahraničních letectev, včetně ukázky taktického simulačního výcviku na různých typech trenažérů s nejmodernějšími simulačními technologiemi, kterými je TSC vybaveno.

Samotné vzdušné síly Gabonu (Armée de l’air Gabonaise) samozřejmě odpovídají svou velikostí a typovou skladbou ekonomickým možnostem státu a není proto až tak překvapivé, že představitelé gabonského ministerstva obrany hledají způsoby, jak co nejefektivněji zabezpečit rozvoj svých vzdušných sil a posílit tak obranu země. Bojovou složku gabonského letectva totiž až donedávna tvořilo 6 letounů Mirage F1AZ, získaných v roce 2010 jako vyřazené od jihoafrického letectva, jež se za pomoci společností Paramount Group a Aerosud podařilo opět uvést do letuschopného stavu. Na poměry okolních států šlo o velmi výkonnou nadzvukovou platformu, která však vzhledem k počtu pořízených strojů, poměrně náročné údržbě a vysokým provozním nákladům nikdy neumožnila plnohodnotný provoz v gabonském letectvu. Gabonské „Mirážky“ tak spíše než nějaká reálná bojová síla sloužily převážně k prezentacím na řadě veřejných oslav či slavnostních průletech apod.

Provoz gabonských Miráží byl navíc postupně utlumován a v současné době už s největší pravděpodobností nelétá ani jeden stroj. Nutnost jejich náhrady a posílení obrany země si gabonské ministerstvo obrany velice dobře uvědomuje a pro vzdušné síly proto hledá efektivní a provozně přívětivou podzvukovou platformu, schopnou průzkumných a lehkých útočných misí. Není proto překvapením, že ministr obrany Gabonu zavítal se svou delegací právě do Aera Vodochody. Zájem Gabonu o české letouny L-39NG je dlouhodobější a již v  září loňského roku Českou republiku navštívil v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie přímo velitel vzdušných sil Gabonu, jenž se zde účastnil pravidelné konference uživatelů letounů L-39 Albatros. Během nynější návštěvy Vodochod byl gabonskému ministru obrany představen celý výcvikový koncept „engéčka“, včetně seznámení s aktuálním stavem vývoje letounu L-39NG a možností jeho akvizice pro letectvo Gabonu.

Každopádně právě pro podobné státy, jako je Gabon, může být L-39NG určitě mimořádně zajímavou alternativou k podstatně dražším dvoumotorovým cvičně-bojovým strojům kategorie Jak-130/M346/L-15. Nové „engéčko“ je tak díky svým přijatelným pořizovacím a provozním nákladům ideální platformou, jež by umožnila gabonskému letectvu efektivní provoz a přitom nezruinovala jeho obranný rozpočet.

Delegace gabonského ministra obrany Michaela Moussa-Adamo během návštěvy Aera Vodochody a prezentace celého programu L-39NG. (foto: Aero Vodochopdy Aerospace a.s., www.aero.cz)


 

 

(úvodní ilustrační foto: Jan Čadil, Letectví+Kosmonautika)

(zdroj: článek „Státní tajemník Miloslav Stašek se setkal s ministrem obrany Gabonu, nestálým členem Rady bezpečnosti OSN“, https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/statni_tajemnik_miloslav_stasek_se_1.html; https://twitter.com/AERO_Vodochody/status/1498342023522357249; článek „Ministrovi obrany Gabonu byly představeny možnosti leteckého výcviku“, autor Pavel Lang, https://www.lompraha.cz/news/ministrovi-obrany-gabonu-byly-predstaveny-moznosti-leteckeho-vycviku)