AktualityPilotiTechnika

Čáslavští piloti v kokpitu nového cvičného stroje L-39NG

V posledním dubnovém týdnu dorazili do Aera Vodochody piloti z 21. základny taktického letectva v Čáslavi a ze Správy letiště Pardubice, aby provedli let s L-39NG, novým letounem z vodochodské továrny. Zkušení piloti z českých vzdušných sil si vyzkoušeli letové vlastnosti stroje a své dojmy probrali s piloty a konstruktéry z Aera.

Do kokpitu usedli velitel 213. výcvikové letky podplukovník Martin Pelda, zástupce velitele 212. taktické letky major Martin Jambor a velitel Správy letiště Pardubice podplukovník Radoslav Matula. Celkem proběhly tři lety se smíšenou posádkou, kdy v kokpitu seděl jeden ze zkušebních pilotů z Aera a jeden zástupce hostů.

Posouzení nového letounu piloty s velkými zkušenostmi je pro Aero důležitá zpětná vazba. „Díky odbornému hodnocení pilotů s náletem stovek hodin na L-39, L-159 a Gripenech můžeme L-39NG i nadále vylepšovat tak, aby splňoval všechny požadavky na moderní cvičný letoun,“ popsal Jaromír Lang, šéfkonstruktér L-39NG. „Zároveň nám přináší řadu inspirativních tipů, jak letoun dále rozvíjet,“ dodal.

Prvním českým armádním pilotem, který měl možnost s L-39NG letět, se stal velitel 213. výcvikové letky podplukovník Martin Pelda, jenž své pocity z letu popsal následovně: „Pilotování L-39NG je velmi komfortní, zkoušel jsem navodit situace, kdy nezkušený žák udělá nějakou chybu, a to letadlo výborně varuje a výborně se chová při vybrání takovýchto situací. Celkové první dojmy z letounu předčily mé očekávání.“ Další z oceňovaných vlastností L-39NG byla jeho velmi nízká spotřeba paliva.

Každopádně možnost vyzkoušet si přímo za letu nový cvičný letoun L-39NG byla pro čáslavské piloty velmi cenná a je velmi pravděpodobné, že nepůjde o poslední aktivitu výrobce na poli spolupráce s armádou.

Tisková zpráva Aero Vodochody Aerospace – redakčně doplněno, popisky redakce czechairforce.com

Armádní piloti z 21. základny taktického letectva v Čáslavi a ze Správy letiště Pardubice si mohli vyzkoušet za letu druhý letový prototyp L-39NG výr. č. 7004. (foto: Aero Vodochody Aerospace, www.aero.cz)

 

Na společné fotografii jsou zleva: Jan Motyčka (Aero), Vladimír „Faky“ Továrek (pilot Aera), pplk. Martin „Hobbit“ Pelda (bývalý pilot JAS-39, nyní velitel 213. vl), David Jahoda (pilot Aera) a mjr. Martin Jambor (bývalý vedoucí display dvojice L-159A, nyní zástupce velitele 212. tl). Velitel Správy letiště Pardubice podplukovník Radoslav „Sniper“ Matula na společné fotce chybí. (foto: Aero Vodochody Aerospace, www.aero.cz)


 

 

(úvodní ilustrační foto: Aero Vodochody Aerospace, www.aero.cz)